Elämyslennot


Haluatko kokea kotikaupunkisi uudesta ulottuvuudesta?

Kokeneet suomalaiset ammattilentäjät lentävät lennon turvallisesti ja sinä saat nauttia kyydistä yläilmoissa! Elämyslennot lennetään pääasiassa 150m:n ja 400m välillä ja elämyslennolla vauhdit nousee yli 200 km/h. Halutessasi voimme myös kuvata videon elämyslennosta. Video lennostasi editoidaan ja pystyt lataamaan sen itsellesi, ja laittamaan sen jakoon YouTubeen, Twitteriin tai Facebookiin!

Elämyslento on loistava ja nopea tapa kokeilla lentämistä, riittää että saavut paikalle lentopaikalle ja lento suoritetaan. Terveysvaatimuksena on normaali perusterveys. Aikaa koko pakettiin menee noin 1h 30min

Elämyslentoja lennetään vuoden ympäri, parhaiden sesonkiaikojen ollessa huhtikuusta lokakuuhun. Parhaat keskikesän viikonloput varataan jo hyvissä ajoin etukäteen joten tee varaus ajoissa, jos haluat elämyslennon tietylle päivälle. Aina voit myös soittaa asiakaspalveluun
0600 10 202 tai laittaa sähköpostia info@elamyslento.fi ja kysyä milloin olisi seuraava mahdollisuus päästä elämyslennolle.

Varaa aika elämyslennolle! Varaus on voimassa vasta kun lento on maksettu. Muista tutustua myös lennon eri kuvausvaihtoehtoihin!

VARAA ELÄMYSLENTO HETI!

Hyödyllistä tietoa

Usein kysytyt kysymykset

Miten varaan ajan elämyslennolle?

Helpoin tapa on tehdä varaus verkkokauppa-osiossa. Varauksen yhteydessä täytät lennolle tulevan henkilön tiedot, valitset lentopäivän sekä kellonajan kalenterista, ja maksat koko lennon hinnan. Voit tehdä myös puhelinvarauksia numerossa 0600 10 202 tai sähköpostilla info@elamyslento.fi.

Kuinka kauan elämyslentoon menee aikaa?

On hyvä varata elämyslentoa varten vähintään 1.5 tuntia. Tähän aikaan on laskettu jo hieman pelivaraa, ja suurimmassa osassa tapauksista tämä riittää varsin mainiosti. Huomioithan myös, että varausaikasi ei ole sama kuin lentokoneen lentoonlähtöäaika, vaan nimenomaan aika saapua lentokentälle. Aloitamme läpikäymällä lentoon liittyvillä paperitöillä ja maakoulutuksella, näet miten lentäjät katsovat säät, suoritusarvot, painolaskelmat ja tuulet ennen lennolle lähtöä. Elämyslentoon itsessään sisältyy noin 15 minuutin lentoaika ylös, lennon turvatoimien läpikäynti, ja noin 5-10 minuutin rullausajan.

Haluamme muistuttaa että joskus saatamme joutua odottamaan sään paranemista ja silloin tuo 1.5h ei riitä. Lennolle tulijan kannattaa huomioida tämä päivän ohjelmaan suunnitellessa.

Kuinka monta elämyslennolle pääsee samaan aikaan?

Jokainen elämyslento on yksilöllinen kokemus ja tällöin asiakas on kahdestaan lentokoneessa ammattilentäjän kanssa. Mikäli haluat kaverin kanssa samaan aikaan lennolle, on mahdollista että pääsette molemmat samaan aikaan lentämään eri lentokoneilla samalle reitille, tällöin varaus kannattaa kuitenkin tehdä ajoissa.

Miltä lentäminen tuntuu?

Se vapauden tunne täytyy itse kokea! Vapaana kaikesta ylhäällä ilmassa katsomassa maailmaan uudesta ulottuvuudesta kaiken yläpuolella. Tule kokeilemaan! Lennolla mennään yli 200km/h.

Miten täytyy pukeutua lennolle?

Tavallinen normaali pukeutuminen riittää. Lennolle asiakas saa päälleen lentohaalarit ja lentoraybanit.

Onko lentokoneen laskeutuminen raju?

Lentäjät ovat koulutuksessaan harjoitelleet laskeutumista erittäin paljon vaihtelevilla tuuliolosuhteilla, lisäksi Suomen neljä vuoden aikaa ovat opettaneet lentäjille taitoa toimia myös talvella turvallisesti.

Mitä jos moottori sammuu lennolla

Lennoilla käytetyt Cessna lentokoneet ovat tyyppihyväksyttyjä eli ne on suunniteltu, koelennetty ja valmistettu erittäin turvallisiksi. Koneita on valmistettu maailman eniten ja niitä on käytetty lentokoulutukseen ympäri maailmaa. Näin ollen kokemusta näistä lentokoneista on vuosikymmeniä. Moottorin sammuessa lentokone liitää vielä kilometrejä ja ammattilentäjä suorittaa turvallisesti pakkolaskun esimerkiksi pellolle. Pakkolaskujen tekemistä ammattilentäjät harjoittelevat jatkuvasti kertauskoulutuksessaaan. Teknisen vian takia moottori ei ole Cessna-merkkisistä koneista Suomessa tehnyt pakkolaskua vuosikausiin.

Onko lentäminen siis turvallista?

Lentäminen on todella turvallista. Lentäminen on varmasti yksi tiukimmin säädeltyjä toimialoja , ja ihmiset sen parissa erittäin turvallisuusorientoituneita. Lentäjien pitää läpäistä tarkat psykologiset ja lääketieteelliset testaukset sekä suorittaa vaativa koulutus hyväksytysti. Lentoyhtiöille vaaditaan ilmailuviranomaisten hyväksymät vastuuhenkilöt ja turvallisuusjärjestelmät ja viranomainen myöntää ansiolentoluvan jolla lentoja voi lentää maksua vastaan. Lentokoneita huoltavat lentokonekorjaamot jotka tekevät työtä ammatikseen. Ennen lentoa tarkastetaan säät, suoritusarvot, painolaskelmat, koneen tarkastus suoritetaan tarkastuslistoilla. Lentäminen on maailman turvallisin matkustusmuoto.

Sisältyykö elämyslentooni myös kuvaus?

Meillä on erilaisia lahjakortteja, ja mikäli lentolahjakortissasi ei erikseen mainita kuvausta, se ei siihen tällöin sisälly. Kuvauksen voit aina kuitenkin ostaa myös erikseen. Kuvaus kannattaa varata jo elämyslennon aikavarauksen yhteydessä, jolloin lentäjät voivat huomioida toiveesi jo etukäteen.

Mitä eri kuvausvaihtoehdot sisältävät?

Videokuvaus tapahtuu yleensä lentokoneen ulko- ja sisäpuolelle kiinnitetyillä GoHeroPro-kameralla. Valmiilla videolla näkyy lähtösi ja valmistautuminen lennolle, itse lento ja paluu laskuun takaisin lentokentälle. Toinen vaihtoehto on että GoHeroPro-kamera laitetaan ottamaan still-kuvia, mikäli video ei innosta.
ProFly-kuvauksessa lentokoneeseen asennetaan ulos vielä toinen kamera, joka myös kuvaa videota GoPro-kameralla, tämän lisäksi lennolle tulevasta henkilöstä otetaan kuvia järjestelmäkameralla. Tuloksena on fantastisen upea kolmen GoHeroPron materiaalista laadittu ja yhdistetty video, sekä todella korkealaatuiset digikuvat. Video ja digikuvat toimitetaan noin viikon kuluessa elämyslennosta sähköpostilinkkinä, josta voit ne ladata omalle tietokoneelleesi ja jakaa ystävillesi sosiaalisessa mediassa.

Haluan hankkia elämyslennon lahjaksi ystävälleni. Miten minun tulee toimia?

Sinun kannattaa ehdottomasti tilata ystävällesi lahjakortti. Lahjakortit maksetaan heti tilauksen yhteydessä, ja lentolahjakortti saapuu postissa muutaman päivän sisällä. Lahjakortti sisältää aina videokuvauksen, ja voit sen lisäksi ostaa siihen myös ProFly-kuvauksen. Osta lahjakortti täältä.

Miten voin maksaa elämyslennon paikanpäällä?

Esimerkiksi kun olemme messuilla tai näyttelyissä voit maksaa lennon samantien, meillä käyvät kaikki yleisimmät pankki- ja luottokortit, käteinen, sporttipassi, Smartum-liikuntasetelit sekä Smartum-kortti.

Mistä tietää onko verkkossa tehty elämyslennon tilaus onnistunut?

Kaikista verkossa tehdyistä varauksista tulee sähköpostiin automaattikuittaus.

Riittääkö terveydentilani elämyslennolle?

Lennolle tulevan asiakkaan pitää olla 100% selvänä, ei kipeänä, perusterve ja yli 12 vuotias. Alle 18-vuotiailta tarvitaan holhoojien suostumus lennolle. Painoraja on 100kg. Mikäli olet yli 60 vuotta tarvitset lääkärintodistuksen terveydentilastasi. Katso alhaalla olevat terveydentilavaatimukset.

Pääsenkö elämyslennolle varmasti?

Mikäli lentovaraus on tehty kuukauden päähän tai pidemmälle, emme voi sään ennustettavuuden takia luvata että se varmasti onnistuu. Lisäksi lentämiseen vaikuttaa moni muukin tekijä, eimerkiksi onko lentokoneet huollossa, onko lentäjä sairaana etc. Yleisesti lennot sujuvat hyvin ja ongelmia ei ilmene. Lisäksi vähintään 10 lentäjää ja useampi lentokone pitävät huolen myös että varalentokone löytyy ja pilotin sairastuessa hänen tilalleen saadaan nopeasti järjestettyä toinen henkilö. Olemma aina yhteydessä lennolle tulevaan asiakkaaseen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, mikäli elämyslentoa täytyy jostain syystä siirtää eteenpäin.

Entä jos lentopäivänä onkin huono sää?

Emme lennä mikäli lentonäkyvyys on liian huono, pilvikorkeus liian matala, tuuli erittäin puuskaista tai on jäätävää keliä. Sään tarkastelun aloitamme 3 päivää ennen lentotapahtumaa. Edellisenä iltana vielä käymme läpi sään ja teemme päätöksen lennosta. Mikäli sää radikaalisti muuttuu niin aamulla vielä voimme ilmoittaa muutoksista. Tästä huolimatta sään täysin tarkka ennustaminen on mahdotonta ja voi olla että joku joskus saapuu paikalle turhaan.

Entä jos minun täytyy muuttaa elämyslennon ajankohtaa?

Se sopii, kunhan se tehdään vähintään kahta vuorokautta ennen lentoajankohtaa. Sovimme uuden ajankohdan elämyslennolle, ja lennon hinta jää odottamaan elämyslentoasi.

Entä jos elämyslennon ajankohtaa pitää siirtää johtuen huonosta säästä, eikä mikään korvaava ajankohta käy minulle?

Elämyslento on mahdollista myös perua kokonaan, mutta toimitusehtojemme mukaisesti pidätämme jokaisesta varauksesta varausmaksun (50 €). Se on saatavissa takaisin vain ja ainoastaan lääkärintodistusta vastaan. Yksi vaihtoehto myös on jos elämyslennon haluaa perua omalta osaltaan, että vaihtaa sen lahjakorttiin ja antaa ystävälle lahjaksi. Pyrimme olemaan varsin joustavia.

Onko mahdollista ottaa oma GoHeroPro-kamera mukaan elämyslennolle?

Valitettavasti ei. Ylimääräiset kamerat lennolla saattavat haitata ilma-aluksen päällikön keskittymistä ja näin vaarantaa lentoturvallisuutta. Elämyslentojen asiakkailla ei saa olla omaa kameraa elämyslennolla mukana missään tilanteessa. Kielto koskee myös kaikkia muita elektronisia laitteita joita lennon aikana aiottaisiin käyttää.

Elämyslento jännittää minua, mitä minun tulee huomioida?

Ei hätää! Ennen elämyslentoa lennon kulku käydään läpi vaiheittain. Lisäksi näet koko lennonvalmisteluprosessin jota lentäjä tekee ennen lennolle lähtöä katsomalla säät, painolaskelmat, suoritusarvot sekä lentokoneen tarkastuksen. Kaikki lentokoneiden järjestelmät kokeillaan ja testataan jo koekäytön aikana maassa jolloin havaitut viat estävät lennolle lähdön. Turvallisuus on lentotoiminnassamme asia numero 1. Vastuuhenkilöt sekä lentäjät ja mekaanikot ovat kokeneita ammattilaisia, ja kun saat perehdytykset ja näet ammattilaisten työskenelyn, huomaat että jännittäminen vähenee ja olet turvallisissa käsissä. Elämyslenolla koet yhden elämäsi hienoimmista elämyksistä! Tietynlainen pieni jännitys kuuluu aina asiaan, ja se on myös osa ilmailun tuomaa huumaa.

Ohjeita elämyslentopäivää varten

Mihin saavun?

Elämyslennolla on toimipiste sekä Helsinki-Malmilla, Turussa, Tampereella Ja Lappeenrannassa. Kaikki tilat sijaitsevat joka kaupungissa lentokenttien välittömässä läheisyydessä.

Helsinki-Malmi: Näin pääset Helsinki-Malmin lentoasemalle. Elämyslentojen toimitilat löydät Malmilla asematasolta 2 seuraten Nordicfliten opastekylttejä. Rakennuksen edustalla on pysäköintitilaa. Katso tästä ajo-ohjeet.

Turku: Seuraa kylttejä kohti Turun lentoasemaa. Jätä auto parkkiin Finavian pysäköintialueelle ja kävele kohti lentoterminaalia. Tällöin Elämyslentojen henkilökuntaan kuuluva henkilö ottaa sinut vastaan ja pääsette jatkamaan matkaa kohti lennonvalmistelutilaa Katso tästä ajo-ohjeet.

Tampere: Seuraa kylttejä kohti Tampere-Pirkkalan lentoasemaa. Jätä auto parkkiin Finavian pysäköintialueelle ja kävele kohti lentoterminaalia. Tällöin Elämyslentojen henkilökuntaan kuuluva henkilö ottaa sinut vastaan ja pääsette jatkamaan matkaa kohti lennonvalmistelutilaa Katso tästä ajo-ohjeet.

Lappeenranta: Seuraa kylttejä kohti Lappeenrannan lentoasemaa. Jätä auto parkkiin Finavian pysäköintialueelle ja kävele kohti lentoterminaalia. Tällöin Elämyslentojen henkilökuntaan kuuluva henkilö ottaa sinut vastaan ja pääsette jatkamaan matkaa kohti lennonvalmistelutilaa Katso tästä ajo-ohjeet.

Elämyslennolle tulijan vaatetus sekä alkoholinkäyttö ennen lentoa

Voit tulla perusvaatteissa lennolle. Ennen lentoa vaihdetaan päälle palonkestävät lentohaalarit sekä lentolasit.

Promilleraja elämyslennoille on nolla, eikä tähän ole olemassa poikkeuksia. Epäselvissä tapauksissa puhallutamme lennolle tulijan alkometrillä. Mikäli promilleja löytyy, elämyslento perutaan, eikä Elämyslentojen tarjoajalla ole takaisinmaksuvelvoitetta. Samat ehdot pätevät myös mikäli elämyslennolle tuleva asiakas on antanut itsestään tai terveydentilastaan virheellistä tai epäuskottavaa tietoa.

Lentopäivän aikatauluista

Ole ajoissa paikalla lentopäivänä ja varaa aikaa jotta löydät perille, älä ole myöhässä. Kaiken kaikkiaan elämyslentoa edeltävään briefaukseen ja itse lentoon tulee varata aikaa noin 1.5 tuntia. Mikäli yksi henkilö on reilusti myöhässä hänen myöhästymisensä vaikuttaa myös muihin päivän lentoihin ja se ei ole suotavaa.

Oma kamera

Asiakkaan ei ole mahdollista ottaa hypylle mukaan omaa kameraansa, esimerkiksi GoPro. Tässä on kysymys lentoturvallisuudesta.  Sen sijaan elämyslennolla voi ottaa puhelimella kuvaa tai videota lentotilassa tai hankkia Elamyspaketin kuvausvaihtoehdon jossa saat 2 GoHerosta leikatun videon itsellesi tai premium paketin jossa mukana myös järjestelmäkameran kuvat. Jokaisen tosilentofanin must paketti!

Lentopäivän sää

Elämyslennon suorittaminen vaatii kohtuuhyvää säätä. Tarkka sää tiedetään noin 3 päivää ennen varsinaista lentopäivää ja edellisena iltana kello 20 tarkastellaan vielä säätä ja tehdään päätös seuraavan päivän lennosta. Mikäli elämyslentopäivän aamuna sää näyttää siltä, ettei lentoa kuitenkaan päästä missään tapauksessa suorittamaan, olemme sinuun yhteydessä puhelimitse. Pyrimme tekemään tämän mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta turha saapuminen lentopaikalle välttyy. Lennon estäviä sääilmiöitä ovat muun muassa seuraavat: liian huono lentonäkyvyys, liian alhalla olevat pilvet, liian kova ja puuskainen tuuli sekä jäätävät lento-olosuhteet.

Kaveriporukat ja oleskelu lentoasemilla

Malmin lentoasemalla sijaitsee Elämyslennon päätoimipiste josta voi ostaa virvokkeita ja viettää aikaa myös isommallakin porukalla. Lisäksi Malmin lentoaseman päärakennuksen kahvilasta pystyy hienosti näkemään lentoonlähdöt ja laskut tai myös ulkona olevalta terassilta.

Turussa virvokkeita pystyy nauttimaan lentoaseman kahvilassa sekä samoin näkemään kaverin elämyslennon lentoonlähdön ja laskun Lentoasemalta.

Tampereella irvokkeita pystyy nauttimaan lentoaseman kahvilassa sekä samoin näkemään kaverin elämyslennon lentoonlähdön ja laskun Lentoasemalta

Lappeenrannassa irvokkeita pystyy nauttimaan lentoaseman kahvilassa sekä samoin näkemään kaverin elämyslennon lentoonlähdön ja laskun Lentoasemalta

Näillä ohjeilla päästään liikkeelle. Mikäli sinulla tulee lisää kysyttävää, käy katsomassa yhteystiedot ja lähetä sähköpostia info@elamyslento.fi tai soita asiakaspalvelumme numeroon 0600 10 202.

Terveydentilavaatimukset elämyslennolle

Tullessanne lentopaikalle, täytätte ennen lentoa ohessa olevan terveydentilakyselyn. Suosittelemme että tarkastat että, tuletko läpäisemään lomakkeen täyttö -tehtävän? Mikäli vastaat terveydentilakyselyn johonkin kohtaan “kyllä” tai “en tiedä”, tai mikäli ikäsi on yli 60 vuotias, tarvitset lääkärintodistuksen terveydentilastasi ennen lennolle tuloa.

Lataa terveydentilakysely (pdf) tästä